Així doncs, en l’actualitat es disposa d’informació de tot el sistema d’educació superior dels nivells 2 i 3 segons el Marc català de qualificacions per a l’educació superior (nivells 6 i 7 de l’European Qualification Framework).
Les preguntes de l’enquesta es poden agrupar en tres grans blocs, a més de la valoració global de l’ensenyament:
- El procés d’ensenyament-aprenentatge: estructura del pla d’estudis, coordinació de les assignatures, professorat, volum de treball, metodologia i avaluació.
- Suport a l’estudiant: satisfacció amb el campus virtual, les instal·lacions, la biblioteca, els serveis de suport i informació, la resposta a queixes i la informació al web.
- Resultats: grau en què la formació ha permès millorar les habilitats comunicatives, les competències personals i les capacitats professionals.
AQU Catalunya elabora triennalment un informe on s’analitzen amb més detall els resultats de l’enquesta de les tres darreres promocions enquestades (consulteu al nostre web el segon estudi de graus i el de màsters). En aquest informe es presenten, per primera vegada, els resultats de la població titulada dels EAS.
Els resultats de l’informe es basen en les respostes de 2.193 persones titulades de grau i 392 de màster (42,8% i 40,1%, respectivament, de taxa de resposta), que van obtenir el títol els cursos acadèmics 2018-2019, 2019-2020 i 2020-2021. En el cas dels resultats de les persones titulades de màster, es mostren els resultats globals de les dimensions i d’intenció de repetir, atesa la poca població existent i l’alt pes dels estudis de Música dins dels EAS.
Resultats de les persones titulades de grau dels EAS
- La satisfacció global dels titulats i titulades de grau se situa pròxima al notable (6,9), amb gairebé 8 de cada 10 persones (79,3%) que afirmen que tornarien a triar la mateixa titulació cursada.
- La dimensió de resultats (6,9) és la més ben valorada, seguida de la d’ensenyament-aprenentatge (6,0) i la de suport a l’estudiant (5,5).

Loading...
- Pel que fa a la dimensió d’ensenyament-aprenentatge, destaquen positivament els ítems de professorat (6,8) i estructura del pla d’estudis (6,5), mentre que el sistema d’avaluació (5,4) és l’aspecte amb més marge de millora.
- La informació al web (6,3) i les instal·lacions (6,1) són els indicadors que recullen una satisfacció més elevada en la dimensió de suport a l’estudiant. En canvi, el campus virtual (4,6) i la resposta a queixes (4,7) obtenen una satisfacció insuficient.
- Els tres ítems que componen la dimensió de resultats obtenen bones valoracions, pròximes al notable: millora de les capacitats per a la professió (7,2), millora de les competències personals (6,9) i millora de les habilitats comunicatives (6,7).
Els resultats s’han analitzat també per agrupació de titulacions de Disseny, de Música i d’Arts Escèniques (Teatre i Dansa), a més de la titulació de Conservació i Restauració de Béns Culturals.
Els resultats mostren que les persones titulades en Conservació i Restauració de Béns Culturals són les més satisfetes amb els seus estudis en qualsevol de les dimensions analitzades, i són també les que en una proporció més elevada repetirien tant la titulació com el centre on l’han cursada. Per contra, les persones titulades en Disseny són les que mostren una satisfacció més baixa.

Loading...
Resultats de les persones titulades de màster dels EAS
Com en el cas dels graus dels EAS, la satisfacció global és també pròxima al notable (6,8). No obstant això, en aquest col·lectiu la valoració de la dimensió de suport a l’estudiant és la que obté una millor puntuació (7,4). Aproximadament 2 de cada 3 persones tornarien a triar la mateixa titulació (66,2%) i el mateix centre (61,1%).

Loading...