AQU Catalunya obre les inscripcions a la jornada ‘Avaluació qualitativa de la recerca: reptes i experiències’
L’esdeveniment s’adreça a tota la comunitat acadèmica universitària, especialment al professorat que realitza tasques d’avaluació del professorat per a AQU Catalunya.
AQU Catalunya ha obert avui la inscripció a la jornada Avaluació qualitativa de la recerca: reptes i experiències, dedicada a explorar i analitzar les noves tendències internacionals d’avaluació de l’activitat de recerca del professorat, que actualment estan avançant cap a un model capaç d'integrar les recomanacions de la Declaration on Research Assessment (DORA) i de la Coalition for Advancing Research Assessment (CoARA). Aquest nou model proposa que s’incorporin elements qualitatius tot fent un ús responsable dels indicadors de caire bibliomètric tradicionals. La jornada, que serà virtual i tindrà lloc el 2 de juliol de 15.30 a 17.30 h, va destinada al professorat universitari i investigador de les universitats catalanes i de la resta de l’Estat que fa tasques d’avaluació de l’activitat investigadora del professorat (acreditacions, sexennis de recerca, etc.) per a AQU Catalunya. Tot i això, està oberta al professorat universitari en general.
La benvinguda i la presentació de les jornades aniran a càrrec del director d’AQU Catalunya, Jaume Valls Pasola, i de la presidenta de la Comissió d’Avaluació de la Recerca, Maria Pau Ginebra. Tot seguit tindrà lloc la ponència Elements cap a una avaluació pluralista i qualitativa, a càrrec de l’investigador a Ingenio (CSIC-UPV) de la Universitat Politècnica de València Ismael Ràfols. Posteriorment, tindrà lloc la ponència Narratives bibliomètriques, a càrrec d'un expert de la Universidad de Granada. Finalment, s’exposaran els casos d’avaluació multidimensional de la recerca de l’ICN2: Institut Català de Nanociències i Nanotecnologia i de l’IBEC Institut de Bioenginyeria de Catalunya. S’encarregaran d’aquestes presentacions Núria Benítez, coordinadora d’Iniciatives d’Estratègia i Ciència Oberta de l’Institut Català de Nanociències i Nanotecnologia de l’ICN2, i Teresa Sanchis, cap d’Estratègia de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya de l’IBEC, respectivament. La cloenda anirà a càrrec de Jaume Valls Pasola.
Els interessats poden fer les inscripcions aquí. El programa es pot descarregar aquí.