AQU Catalunya publica el nou procediment per a la renovació de l’acreditació institucional de centres d’educació superior
El document està actualment en fase pilot i, per tant, es revisarà en el futur en base a les experiències recollides durant la seva aplicació.
AQU Catalunya ha publicat a la seva web el Procediment per a la renovació de l’acreditació institucional de centres universitaris. El nou document estableix el procediment al qual s’han de sotmetre periòdicament els centres universitaris que imparteixen titulacions oficials que ja han obtingut prèviament l’acreditació institucional per tal d’assegurar-ne la qualitat.
Aquest procediment d’avaluació, aprovat en l’última reunió de la Comissió d’Avaluació Institucional i de Programes (CAIP), el novembre del 2023, és aplicable a l’avaluació de centres universitaris com facultats, escoles universitàries, escoles de doctorat, departaments universitaris, centres adscrits a universitats públiques i privades i centres que ofereixen màsters de formació permanent. S’inclouen també en l’abast de la renovació de l’acreditació institucional dels centres les titulacions de grau, màster universitari, doctorat i màster en formació permanent. A més, també s’hi poden incorporar altres programes formatius, com ara el diploma d’especialització, el diploma d’expert/a i les microcredencials.
Tal com assenyala el procediment, durant el període de vigència de l’acreditació institucional el centre té la responsabilitat de portar a terme el seguiment i la millora contínua del seu funcionament. Gràcies a això, el procés de seguiment es pot convertir en la base per a l’acreditació institucional següent. El seguiment és un procés obligatori de la institució, i els informes resultants són algunes de les evidències principals en el procés d’acreditació.
Els informes d’avaluació i els informes de visita d’avaluació externa que resulten de l’aplicació d’aquest procediment es publicaran al portal d’informes d’AQU Catalunya i a la base de dades Database of External Quality Assurance Results d’EQAR (European Quality Assurance Register for Higher Education). Tal com s’especifica al procediment publicat, AQU Catalunya genera els segells i certificats per a cada procés d’avaluació, basant-se en el que va aprovar el Consell de Govern de l’Agència.