Montserrat Mor-Mur i Elena Hidalgo, noves membres de la Comissió d’Avaluació de la Recerca d’AQU Catalunya
El Consell de Govern de l’Agència dona llum verda a les noves membres de la Comissió d’Avaluació de la Recerca (CAR). Presidida per la catedràtica Maria Pau Ginebra Molins, la comissió s’encarrega, entre altres funcions, de l’acreditació de la recerca i de la recerca avançada.
AQU Catalunya va aprovar en l’última reunió del seu Consell de Govern, celebrada el dilluns 17 de juliol, els nous noms de la Comissió d’Avaluació de la Recerca (CAR). A proposta del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, el Consell de Govern va nomenar per a un segon mandat el Dr. Jordi Ginebra Serrabou, catedràtic de Filologia Catalana de la URV, i el Dr. Marià Carbonell Buades, catedràtic d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. Com a nova incorporació i també a proposta del conseller, es va votar a favor de nomenar membre de la CAR la Dra. Montserrat Mor-Mur Francesch, catedràtica de Tecnologia dels Aliments a la UAB.
A proposta de la presidenta de la CAR, Maria Pau Ginebra Molins, es va renovar per a un segon mandat la Dra. Rosa Maria Aligué Alemany, catedràtica de Biologia Cel·lular a la UB; la Dra. Maria Mercedes Amat Tusón, catedràtica de Química Orgànica de la UB; el Dr. Manuel Armengol Carrasco, catedràtic de Cirurgia a la UAB; la Dra. Maria Rosa Buxarrais Estrada, catedràtica de Teoria i Història de l’Educació a la UB; la Dra. Marta Cascante Serratosa, catedràtica de Bioquímica i Biologia molecular a la UB, i el Dr. Pere Puig Casado, catedràtic d’Estadística i Investigació Operativa a la UAB. La Dra. Elena Hidalgo Hernando, catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular a la UPF, va ser designada com a nova membre també a proposta de la presidenta.
La Dra. Montserrat Mor-Mur Francesch, catedràtica de Tecnologia dels Aliments a la UAB, s’ha dedicat a la innocuïtat alimentària i també a les vessants fisicoquímiques, organolèptiques i nutritives de la carn, l’aviram i els seus productes derivats. Mor-Mur, graduada en Biologia per la Universitat de Barcelona i Doctora en Veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha dut a terme les seves investigacions mitjançant l'estudi dels mètodes clàssics i també de les millores o les dificultats de les noves tecnologies aplicades a aquesta matriu alimentària. Al seu currículum destaca també haver treballat en el processament alimentari a alta pressió i amb irradiació.
La Sra. Elena Hidalgo Hernando es va graduar en farmàcia a la Universitat de Barcelona, on posteriorment es va doctorar al Departament de Bioquímica. Al llarg de la seva carrera, ha realitzat dues etapes postdoctorals que van durar vuit anys en conjunt. La primera, als laboratoris de Bruce Demple -a la Harvard School of Public Health de Boston-, i la segona a Nic Jones -a l’Imperial Cancer Research Fund de Londres-. En aquests dos centres va estudiar com responen les cèl·lules a l'estrès oxidatiu. Des de l’any 2009 és catedràtica de la Universitat Pompeu Fabra, on exerceix també de codirectora del Grup d'Estrès Oxidatiu i Cicle Cel·lular.