Una quinzena d’estudiants se sumen a la jornada de formació en garantia de qualitat universitària organitzada per AQU Catalunya i la Universitat de Girona
La formació, que va tenir lloc a la UdG, també va comptar amb el suport del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes.

AQU Catalunya, la Universitat de Girona (UdG) i el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) han organitzat conjuntament aquest cap de setmana una jornada dedicada a la formació de l’estudiantat en garantia de la qualitat universitària. La jornada, que es va celebrar el dissabte al Campus de Montilivi de la UdG, va comptar amb la participació de la vicerectora d'Estudiantat, Mobilitat i Ocupació de la UdG, Sara Pagans, que va obrir la jornada al costat del director d’AQU Catalunya, Jaume Valls, de la cap del Gabinet de Planificació i Avaluació de la UdG, Miriea Agustí, i del coordinador CEUCAT, Pau Maza.
El curs, anomenat Formació per a l’estudiantat en garantia de la qualitat universitària, pretenia dotar l’estudiantat participant, una quinzena d’assitents, d'eines que els resultin útils per participar en els processos de garantia de qualitat interns de les seves universitats i també en els processos d'avaluació externs que porta a terme AQU Catalunya. És a dir, oferir-los una visió panoràmica sobre els darrers desenvolupaments en garantia de la qualitat tant des d’una perspectiva internacional com també local. Les persones que hi van participar també van poder obtenir recursos per a la interpretació de les dades que ofereix el sistema universitari des de la perspectiva de l’avaluació de la qualitat.
Aquests continguts es van desenvolupar en les diferents activitats del curs, que van anar a càrrec de tècnics de l’Àrea d’Avaluació de la Qualitat d’AQU Catalunya, personal de la UdG expert en garantia interna de qualitat i del coordinador del CEUCAT. La part teòrica de la jornada va començar amb les ponències Contextualització sobre assegurament de la qualitat en el marc de l’EEES i el paper de l’estudiantat, i Assegurament de la qualitat de l’educació superior. Les va seguir la taula rodona Els sistemes interns de garantia de qualitat (SIGQ) i la implicació de l'estudiantat. Després de la pausa per dinar, l’activitat es va reprendre amb el taller pràctic Avaluació de l'educació superior. Finalment, la jornada va acabar amb la presentació del treball autònom necessari per acabar de completar el curs.
Els i les estudiants assistents que completin el treball després del curs rebran un certificat —que acredita 25 hores de dedicació— que podran presentar a la seva universitat per sol·licitar el reconeixement d’un crèdit ECTS.