Verificació
Les propostes de noves titulacions oficials s'han de sotmetre a un procés d'avaluació prèvia, la verificació.
Presentació de les propostes
Elaboració de les propostes de verificació
Les propostes de nous ensenyaments oficials s'han d'elaborar seguint la Guia per a l'elaboració, verificació i modificació de titulacions universitàries de grau i màster i la Guia per a l’elaboració, verificació i modificació de programes de doctorat, dissenyades per facilitar als responsables universitaris la seva confecció, facilitar també la revisió interna de la proposta per part de la mateixa institució i, constituir l'instrument per a l'avaluació externa i independent per part de l'Agència. Les guies inclouen totes les directrius que estableix la normativa legal vigent per a l'elaboració de les propostes de noves titulacions oficials. Pel que fa a l'elaboració, verificació i modificació de titulacions universitàries de grau, màster i programes de doctorat, AQU Catalunya també posa a disposició de les universitats el Procediment per a la verificació i la modificació de titulacions universitàries oficials.
Terminis
Les propostes de verificació es poden presentar al Consell d'Universitats segons el que s’estableix al calendari de convocatòries per mitjà de l'aplicació informàtica del Ministeri competent en matèria d'universitats. El termini per a la seva resolució és de:
- 4 mesos per les propostes dels centres acreditats institucionalment
- 6 mesos per a les propostes dels centres no acreditats institucionalment
d'acord amb l'article 26.2 del amb Reial decret 822/2021, de 28 de setembre. El Ministeri amplia el termini de resolució fins a un màxim de tres mesos més d'acord amb el previst en l'article 42.5.c) de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Avaluació, segells i resultats
Avaluació de la proposta
La universitat presenta la proposta de verificació a través de l'aplicació informàtica al Ministeri competent en matèria d’universitats i un cop la proposta és definitiva arriba a AQU Catalunya i s'assigna a una comissió específica d'avaluació (CEA). Les CEA poden emetre un informe previ o definitiu a les universitats. En el cas de ser previ, les universitats poden fer-hi al·legacions (disposen de 15 dies hàbils per fer-ho), que la comissió les valora i, finalment, emet un informe d'avaluació definitiu per a la verificació o modificació.
Recurs
En el cas que la universitat no estigui d’acord amb el resultats de l’informe d’avaluació definitiu, pot interposar recurs contra el resultat davant la presidència del Consell d'Universitats en un termini màxim de 10 dies des de la seva notificació. Si s'admet a tràmit, el Consell d'Universitats el remet a AQU Catalunya perquè l’avaluï la Comissió d'Apel·lacions que haurà d'emetre l'informe corresponent per traslladar-lo de nou al Consell d’Universitats.
Òrgans d'avaluació
Comissió d'Avaluació Institucional i de Programes
Segells
Quan la titulació avaluada obtingui un informe de verificació favorable, AQU Catalunya emetrà un segell de qualitat. Consulteu les condicions d'ús dels segells.
Resultats
EUC informes, portal d'informes d'avaluació del sistema universitari català emesos per AQU Catalunya