AQU Catalunya participa a Bucarest en el 14è fòrum Biennal de l’INQAAHE
L’agència, a través del seu president i de la cap de l’Àrea d’Internacionalització i Generació del Coneixement de l’Agència, formarà part de dos ‘workshops’ en l’esdeveniment, que porta per títol: ‘Transforming Society: Social Reponsibility trough Quality Assurance of Tertiary Education’.

AQU Catalunya participa aquesta setmana en el 14è Forum Biennal de l’International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE). El president de l’Agència, Francesc Xavier Grau Vidal, i la cap de l’Àrea d’Internacionalització i Generació de Coneixement, Anna Prades Nebot, han assistit a l’esdeveniment, que s’ha celebrat a Bucarest i que porta per títol Transforming Society: Social Reponsibility trough Quality Assurance of Tertiary Education.
En la primera jornada de la trobada, Prades ha format part d’un design-thinking fòrum, una fórmula de treball en equip que consisteix en el fet que els participants surtin de la trobada amb una proposta preparada. L’objectiu és aconseguir integrar als sistemes d'assegurament extern de qualitat els components d'eficiència, rellevància i transformació. Per a aquest workshop, que Prades ha portat a terme amb la col·laboració de Susanna Karakhanyan i Ariana de Vicenzi, AQU Catalunya ha fet servir material del Global Study, en el qual van participar unes 300 agències d'assegurament extern de qualitat i al voltant de 1.000 institucions d'educació superior, per detectar quins són els principals desafiaments que tenen els sistemes d'assegurament intern de qualitat.
En la segona jornada del fòrum, AQU Catalunya participarà en un workshop de la mà d’Eva Fernández de la Bastida, responsable d’Internacionalització i Projectes de l’Agencia de Qualitat del Sistema Universitari Basc (UNIBASQ). Aquest segon workshop tindrà una dinàmica de taules rodones en què entre 20 i 30 participants analitzaran accions portades a terme per millorar la diversitat, l'equitat i la inclusió al sistema universitari i, així, poder intercanviar experiències entre tots els participants per maximitzar les oportunitats de conèixer bones pràctiques a nivell global. El marc amb què treballaran defineix eixos d'equitat (gènere, classe social, territori, discapacitat, etc.), agents (governs, agencies de qualitat, etc.), moments d'intervenció (accés a l'educació superior, progrés i resultats o sortida, etc.), i dimensions d'intervenció (que es corresponen amb les guies d'avaluació: perfil de formació, accés de l'estudiantat, professorat, processos ensenyament aprenentatge, etc.).
L’INQAAHE és una associació internacional que agrupa més de 300 organitzacions que treballen per a l'assegurament de la qualitat de l'educació superior, la major part agències de qualitat. AQU Catalunya n’és membre des de l'any 1998. Actualment, la cap de l’àrea d’Internacionalització i Generació de Coneixement d’AQU Catalunya, Anna Prades Nebot, és membre del Consell de Direcció de l’INQAAHE.