Consulteu els vídeos i les conclusions de la jornada Reptes en la formació universitària segons els ocupadors en Turisme
El segon webinar del cicle de seminaris en línia coorganitzat per les agències de qualitat d’Andalusia, Canàries, Castella i Lleó, Aragó, País Basc i Catalunya, va comptar amb gairebé 300 inscrits. Si us el vau perdre, ara publiquem tot el material relacionat amb la jornada.

El passat 2 de desembre es va organitzar el seminari Els reptes en la formació universitària segons el col·lectiu ocupador: el cas dels estudis universitaris en Turisme, que va consistir en:
1) Una presentació i anàlisi dels resultats de les avaluacions a les titulacions en l’àmbit del turisme que va posar èmfasis en els punts dèbils d’aquestes titulacions i les possibles millores, a càrrec de Sandra Marcos, responsable de relacions internacionals de l’Agència de Castella i Lleó (ACSUCYL).
2) Una reflexió sobre els reptes de la formació universitària de Turisme a Espanya, amb la intervenció d’Antonio Guevara, degà de la Facultat de Turisme de la Universidad de Málaga i president de la Red Interuniversitaria de Turismo REDINTUR.
3) La presentació de l'estudi realitzat per AQU Catalunya sobre l'opinió del col·lectiu ocupador sobre la formació universitària en Turisme, realitzada per Sandra Nieto (responsable del projecte Ocupadors a AQU Catalunya). Els principals resultats de l’estudi presentats per AQU Catalunya sobre l’opinió del col·lectiu ocupador en relació amb la formació universitària en Turisme són els següents:
- Sembla que pot haver un desajust en l’oferta de places per part de les universitats (queda una elevada proporció de vacants) i la demanda per part de les empreses (les taxes d’inserció i adequació són baixes).
- El col·lectiu ocupador identifica una manca de les competències de resolució de problemes i d’idiomes entre els graduats i graduades en Turisme que han contractat.
- Entre un conjunt de competències específiques de l’àmbit es troba que:
a) 6 de cada 10 empreses identifiquen un dèficit de formació en la capacitat en treballar en situacions complexes, intenses i imprevistes.
b) 4 de cada 10 destaquen la manca d’inquietud per a la millora continua, la falta de capacitat per a interpretar dades, de capacitat analítica per a entendre el comportament de la demanda del sector, i el coneixement de totes les dimensions del producte/servei.
- Tot i el marge de millora, el col·lectiu ocupador està satisfet amb les competències de les persones titulades recentment en l’àmbit del Turisme (7,4 de 10).
- Segons el col·lectiu ocupador, les competències que adquiriran més importància en el futur en l’àmbit del Turisme estan relacionades amb les TIC i els idiomes.
4) Un debat final sobre els reptes identificats i els resultats de l’estudi, que va comptar amb Saturnino Martínez, director de l'Agencia de les Illes Canàries (ACCUEE); Pablo González, representant del sector empresarial (Ashotel); i Marta Lozano, graduada en Turisme per la Universidad de Extremadura i màster en Turisme Electrònic per la Universidad de Málaga.
Podeu consultar al nostre web el vídeo i el document REACU Conclusiones webinar turismo [disponible en castellà] de la jornada.