Obertes les inscripcions a un seminari web d’AQU Catalunya sobre l’acreditació de títols conjunts internacionals (European Approach)
La sessió, que serà virtual i tindrà lloc el dia 29 d’abril, mostrarà les experiències que hi ha hagut a Catalunya sobre aquesta modalitat d’acreditació i abordarà els reptes futurs que presenta.
 (1).jpg)
Les inscripcions per al seminari web d’AQU Catalunya European approach per a títols conjunts internacionals. Experiència a Catalunya i reptes futurs ja estan obertes. L’esdeveniment, que tindrà lloc en format telemàtic el dia 29 d’abril entre les 12 i les 14 hores, pretén oferir una visió global de la implantació i finalitat de l’European Approach així com presentar l’estratègia de futur de la Comissió Europea sobre el segell europeu. A més, també abordarà els elements clau per a l’avaluació amb la metodologia de l’European Approach i, a través de casos pràctics, es posarà en valor la feina feta fins ara en aquest sentit a l’Agència, que ja ha realitzat 11 processos d'avaluació amb aquesta metodologia des del 2021.
La sessió, que s’adreça a tot el sistema universitari català i, en especial, als responsables dels programes conjunts internacionals, començarà amb una benvinguda del director de l’Agència, Jaume Valls Pasola. Posteriorment, Eva Fernández, representant de l’agència de qualitat del País Basc (UNIBASQ), pronunciarà la ponència European Approach: finalitat i implantació. A continuació, Yann-Maël Bideau, responsable de polítiques de la Comissió Europea, presentarà L’European Label: estratègia de futur.
Tot seguit se celebrarà una taula rodona moderada per Valls que porta per títol European Approach per a títols conjunts internacionals. Experiències a Catalunya: oportunitats i dificultats. Hi participaran diferents actors de les universitats catalanes com són Meritxell Chaves (UB), Salvador Anton (URV) i Maria Galofré (UOC). Finalment, Esther Adot, de l’Àrea d’Avaluació d’AQU Catalunya, pronunciarà la darrera ponència de la sessió: Elements clau per a l’avaluació amb la metodologia de l’European Approach.
L’any 2015 els i les ministres d’educació superior van aprovar la metodologia European Approach for Quality Assurance of Joint Programmes (EA) a la conferència de Yerevan amb l’objectiu de simplificar els processos d’avaluació externa dels títols conjunts europeus. La European Approach defineix uns estàndards comuns basats en les eines de l'Espai Europeu d’Educació Superior, sense aplicar cap criteri nacional addicional. Aquesta metodologia permet que aquests títols siguin avaluats únicament en un dels estats participants al títol i, per tant, que aquesta avaluació sigui reconeguda per la resta dels països on s’imparteix.
El seminari web d’AQU Catalunya coincideix amb el llançament de la renovació que ha fet l’Agència de la Guia per a l’acreditació ex ante de programes conjunts (European Approach), que actualment rep el nom de Guide to the acreditation of joint programmes using the European Approach.
La sessió es desenvoluparà en català, castellà i anglès. Podeu inscriure-us-hi a través d’aquest enllaç. Trobareu el programa aquí.