Una delegació de l’Agència Malta Further and Higher Education Authority visita AQU Catalunya
Els representants de l’Agència maltesa han mostrat un gran interès en les activitats d'AQU Catalunya. Especialment, les referides a European Approach, assegurament de la qualitat interna, i el funcionament dels diversos processos d’avaluació externa
.png)
Viktoriia Maltseva, tècnica d’Assegurament de la Qualitat i Lawrence Azzopardi, cap d’Autoritzacions, Acreditació, Verificació i Assegurament de la Qualitat, ambdós de la Malta Further and Higher Education Authority (MFHEA) han visitat AQU Catalunya aquesta setmana i s’han entrevistat amb el director d’AQU Catalunya, Jaume Valls, i amb personal de l’Àrea d’Avaluació de Qualitat i de l'Àrea d’Internacionalització Generació del Coneixement. MFHEA està treballant per a esdevenir, aviat, full member d’ENQA. Per la seva banda, els representants de l’Agència maltesa van compartir experiències sobre aquests processos en la seva Agència.
Avui, la sra. Maltseva i el sr. Azzopardi han fet una presentació sobre l’estructura i les activitats que du a terme la MFHEA.
Malta té al voltant de 500.000 habitants, però, gràcies a una política que ha apostat per a ser un hub d’institucions d’educació superior, compta ara amb 110 Institucions d’Educació Superior: 3 self-accrediting institutions (University of Malta, Institute of Tourism Studies i The Malta College of Arts, Science & Technology), i 107 institutcions independents i privades. Les institucions d’Educació superior de Malta poden oferir formació d’acord amb en Malta Qualifications Framework, des de nivell 1 a nivell 8, incloent cursos de curta durada.
D’acord amb el seu marc normatiu, l’agència maltesa (MFHEA), té competències tant sobre l’educació professional com sobre l’educació universitària, cobrint del nivell 5 al 8 del seu marc de qualificacions, i amb funcions d’autorització de proveïdors d’educació superior (licensing), d’acreditació ex-ante de programes, audits, compliance (auditoria legal), reconeixement d’aprenentatge previ no formal i informal, reconeixement de qualificacions internacionals, així com recerca i recomanació de polítiques sobre temes relacionats amb l'educació superior. Aquest ampli ventall de responsabilitats fa que l’agència compti amb 43 persones treballadores.