AQU Catalunya es reuneix amb els vicerectors i vicerectores de qualitat i amb les unitats tècniques de qualitat de les universitats catalanes
El director de l’Agència, Jaume Valls Pasola, els ha presentat el seu informe amb els projectes més immediats de l’Agència, que són l'actualització de la metodologia d’avaluació recent i la confecció de nous referents, entre d’altres.

Les Unitats Tècniques de Qualitat de les universitats catalanes i el Comitè de Vicerectors i de Vicerectores de Qualitat de les universitats catalanes s’han citat aquest dijous i aquest divendres respectivament a la seu d’AQU Catalunya per posar-se al corrent de l’activitat de l’Agència en totes aquelles àrees que els afecten més directament. En les sessions, després d’aprovar l’acta de la reunió anterior, el director d’AQU Catalunya, Jaume Valls Pasola, els ha presentat el seu informe als assistents.
L’Informe del director es va centrar en aquesta ocasió en qüestions com l’estat dels processos d’avaluació convocatòries actuals i la planificació de les visites externes de l’Agència previstes per al 2026. A més, Valls també va explicar en quin punt es troba l’actualització de la metodologia de l’avaluació docent i va donar nova informació sobre la confecció dels referents, entre els quals destaca el de Medicina, al qual ja s’han dedicat dues reunions de treball. A continuació, el director d’AQU Catalunya també va posar els dos grups al corrent dels propers estudis que està portant a terme l’Agència: el d'ocupadors, el de satisfacció dels graduats recents i el d’inserció laboral, que tot just es troba en l’inici. Finalment, Valls va detallar quines seran les pròximes jornades que celebrarà AQU Catalunya, entre les quals destaca la dedicada a l’European Approach, que tindrà lloc el dia 29 d’abril telemàticament i que encara té oberts els terminis d’inscripció aquí.
La reunió, la primera del 2025, va abordar després de la presentació de l’Informe del director el projecte de reial decret pel qual es modifiquen el reial decret 640/2021, de 27 de juliol, de creació, reconeixement i autorització d’universitats i centres universitaris, i acreditació institucional de centres universitaris i altres normes connexes d’igual rang. Sobre aquesta qüestió, AQU Catalunya ha elaborat un document tècnic que s’ha fet arribar al ministeri competent en universitats i a la Direcció General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya.
Tot seguit, Valls els va presentar els resultats de les enquestes de satisfacció que AQU Catalunya ha portat a terme entre 10 unitats tècniques de qualitat de les universitats catalanes. Finalment, el director de l’Agència va donar a conèixer el Marc per a la millora de la qualitat institucional del sistema universitari català (Marc QUALINS), que ha de substituir el que fins ara es coneixia com a Marc VSMA, que es va començar a aplicar el 2010 i que s’havia actualitzat el 2016. El nou Marc QUALINS s’alinea amb els estàndards i directrius per a l’assegurament de la qualitat en l’Espai Europeu d’Educació Superior (ESG), impulsa la cultura de la qualitat i respecta la diversitat i l'autonomia de les universitats. Podeu conèixer més detalls del Marc QUALINS en el proper Butlletí d’AQU Catalunya, que podreu trobar a finals de la setmana vinent aquí.