AQU Catalunya estrena una nova eina per facilitar als futurs estudiants universitaris que coneguin la inserció laboral dels graus que els agradaria estudiar
L’Agència ofereix una gràfic dinàmic que mostra de manera ràpida i clara diversos indicadors d’inserció laboral vinculats a graus universitaris.

Amb motiu de la celebració del Saló de l’Ensenyament, AQU Catalunya acaba d’estrenar una nova eina dinàmica gràcies a la qual els futurs estudiants universitaris podran conèixer de primera mà les particularitats de les sortides laborals que ofereixen els graus que volen estudiar. És a dir, només buscant el títol que els agradaria cursar, poden esbrinar de manera ràpida i eficaç qüestions com l'import mitjà aproximat que cobraran, quant trigaran a trobar-ne una, quantes funcions específiques del que han estudiat realitzaran en les seves feines o, entre altres dades, quants dels graduats treballaran a jornada completa després de tres anys en el sector.
L’objectiu de la nova eina és permetre als estudiants escollir els estudis universitaris de grau amb un coneixement més realista de la situació laboral que es poden trobar un cop l’hagin acabat. Les sortides laborals de les titulacions universitàries s’intueixen molts cops a través de comentaris que no es basen en dades del tot contrastades, cosa que aquest gràfic dinàmic vol combatre, ja que les dades que ofereix parteixen del que realment succeeix al mercat laboral. AQU Catalunya ha extret les dades dels resultats recopilats entre les més de 20.000 persones enquestades en el marc de l'Estudi d'inserció laboral 2023, cosa que atorga al gràfic fiabilitat estadística.
Per desenvolupar el mencionat estudi, AQU Catalunya enquesta una gran quantitat d’estudiants tres anys després d’haver acabat el grau i els pregunta per tota mena de qüestions relacionades amb la seva situació laboral. De tota aquesta gran quantitat de dades recollides en surten les mitjanes que el gràfic ofereix i que expliquen les diferències entre cada indicador de cada titulació i el global de Catalunya. Aquesta iniciativa d’AQU Catalunya se suma a la pàgina web publicada aquesta setmana, en què es facilita als estudiants observar les diferències en relació amb la qualitat entre un títol oficial i un de no oficial.
Podeu accedir al gràfic aquí.