Aquestes són les xifres assolides per AQU Catalunya al llarg del 2024
Amb l’objectiu de retre comptes i d’oferir una visió global del volum de la seva activitat, l’Agència presenta una infografia que recull i contextualitza les dades de l’any passat.
 (1).jpg)
Amb les dades resultants de l'activitat al llarg del 2024, AQU Catalunya ha creat una infografia per donar més transparència al conjunt de les tasques que du a terme. Durant el 2024, l'activitat de l’Agència s’ha repartit en els diferents àmbits en els quals té competències. En primer lloc, destaca el volum de titulacions avaluades, que l’any passat van sumar en conjunt 338. En concret, es tracta de 129 graus, 170 màsters i 39 doctorats. A més, AQU va organitzar 46 visites a centres. Pel que fa a l'activitat de l’Agència d’avaluació de les institucions d’ensenyament superior, el 2024 es van realitzar un total de 39 avaluacions i es van organitzar 26 visites externes.
En segon lloc, durant el 2024 l’Agència va avaluar 714 sol·licituds, 463 de les quals fan referència a avaluacions de recerca i 251 a avaluacions de recerca avançada. A més, s’han tramitat un total de 3.547 trams de professorat universitari, 2325 dels quals són de recerca. La resta són certificacions d’avaluació de docència i gestió. En tercer lloc, pel que fa a generació de coneixement, AQU Catalunya ha organitzat un total de sis jornades, ha elaborat un total de 21 publicacions originals, ha presentat un total de 34 ponències i ha recollit un total de 62.912 enquestes. A més, l’Agència també ha participat en un total de 2 projectes internacionals.
AQU Catalunya i els seus col·laboradors
Al llarg del 2024, AQU Catalunya ha comptat amb la col·laboració de 754 experts i expertes. D’aquest total, 401 persones han participat en l’avaluació del professorat i 371 han participat en l’avaluació institucional i de titulacions. Cal mencionar que hi ha persones expertes que participen en ambdues tipologies d’avaluació. En conjunt, les dones suposen un 47% del total de persones expertes mentre que els homes suposen el 53%. Aquesta proporció assenyala que hi ha paritat, cosa a la qual l’Agència està compromesa.
En el capítol de personal, destaca l’àmplia presència de dones. Concretament, d’un total de 55 persones empleades al llarg del 2024 a l’Agència, un 76% són dones, mentre que un 24% són homes. Si s’analitza el personal segons les funcions que desenvolupa, es pot observar com al llarg de l’any passat AQU Catalunya va comptar amb un 71% de personal tècnic i un 29% de personal administratiu.
En relació a les aliances internacionals, durant el 2024, l’Agència ha seguit sent membre de l’European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA), de l’International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE), de la Red Española de Agencias de Calidad Universitaria (REACU), de la Coalition for Advancing Research Assessment (COARA) i s’ha incorporat a la xarxa Global Academic Integrity Network (GAIN, un consorci que agrupa agències de qualitat universitària de tot el món per lluitar contra l'auge d'empreses que faciliten instruments als estudiants per cometre frau acadèmic durant el seu procés formatiu. A més, l’Agència ha seguit inscrita al Registre Europeu d'Agències de Qualitat Universitària (EQAR), ha continuat essent reconeguda per la World Federation for Medical Educaction (WFME) i adherida a la Declaration on Research Assessment (DORA). L’Àrea de Direcció-Comunicació d’AQU Catalunya ha portat a terme la publicació del butlletí trimestral de l’Agència així com del manteniment i actualització dels portals EUC Informes, EUC Dades i EUC Estudis.