Paritat entre experts i expertes d’AQU Catalunya
De les 892 persones expertes que col·laboren actualment en les avaluacions d’institucions, titulacions i professorat d’AQU Catalunya, un 47% són dones.

AQU Catalunya és una agència completament paritària, ja que la quantitat d’homes i de dones que formen part del col·lectiu de persones expertes que col·laboren en les avaluacions que porta a terme l’Agència és molt similar. Concretament, hi ha un total de 415 dones i de 477 homes, cosa que genera una proporció de dones dins del col·lectiu del 47 %.
A més, la distribució de les dones dins els diversos àmbits de coneixement també és paritària, ja que no n’hi ha menys d’un 40 % en cap comissió. Els àmbits de coneixement en què la presència de dones és més alta és la de Ciències Mèdiques i de la Salut, en què el percentatges de dones és del 56 %. El segueixen les Humanitats, amb el 51 %, i les Ciències de la Vida, amb el 50 %. En Enginyeries i Arquitectura hi ha un 46 % de dones, en Ciències n’hi ha un 44 % i en Ciències Socials n’hi ha un 42 %.
Per dur a terme les tasques d’avaluació d’institucions, titulacions i professorat, AQU Catalunya incorpora en els seus processos d'avaluació persones de prestigi reconegut en àmbits acadèmics i/o professionals i també estudiants, tenint en compte criteris d'independència, objectivitat i absència de conflicte d'interessos. Les persones interessades poden inscriure’s al banc d’experts d’AQU Catalunya, aquí.
La paritat a l’Agència dona compliment al Pla d’Igualtat d’AQU Catalunya 2024-2027, que va ser aprovat pel Consell de Govern al 2023 i publicat al gener del 2024. Entre d’altres objectius, el document insta l’Agència a “assolir una representació i una participació paritàries”. El Pla d’Igualtat de l’Agència dona compliment als requeriments del Reial decret llei 6/2019, d’1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en el treball i l’ocupació; i a la Llei 9/2022, de 21 de desembre, de la ciència.