AQU Catalunya publica l’informe anual 2024 de la Comissió d’Avaluació Institucional i de Programes
A través de les seves comissions de caràcter permanent, la CAIP porta a terme les activitats associades al Marc per a la verificació, modificació, seguiment i acreditació de les titulacions universitàries.

AQU Catalunya ha fet públic l'informe anual sobre l’activitat de la Comissió d’Avaluació Institucional i de Programes (CAIP) relatiu al 2024. El document, elaborat per l’Àrea d’Avaluació de la Qualitat d’AQU Catalunya, és el principal instrument per al retiment de comptes davant del Consell de Govern d’AQU Catalunya sobre les actuacions dutes a terme per la CAIP durant el darrer any. Al llarg del 2024, a través de les seves comissions de caràcter permanent, la CAIP ha portat a terme les activitats associades al Marc per a la verificació, modificació, seguiment i acreditació de les titulacions universitàries (Marc VSMA), així com la certificació de la implantació dels sistemes de garantia interna de la qualitat i l’acreditació institucional.
A banda d’aquests grups d'activitats, durant l’any passat la CAIP va abordar altres reptes relacionats amb el seu marc d’actuació. Són els següents: la implementació de la fase d’errors de fet, les novetats associades a l’acreditació institucional, la implementació del primer pilot de renovació d’acreditació institucional, el seguiment de l’acreditació institucional de les Escoles de Doctorat, l'adaptació de les memòries dels títols a l’ordenament jurídic actual, la creació de la metodologia per a l’elaboració dels informes de l’estudiantat, l’elaboració de referents que permetin facilitar el disseny de nous programes i la revisió de la metodologia del European Approach.
La CAIP és la comissió permanent d’avaluació, certificació i acreditació de la qualitat institucional de les institucions d’educació superior. En aquest sentit, vetlla per l'aplicació correcta del conjunt d’instruments i processos d’assegurament de la qualitat que a escala institucional realitzi l’Agència, així com la seva projecció i millora, facilitant, a la vegada, la cooperació i intercanvi amb altres institucions d’àmbit estatal i internacional. Els procediments d’avaluació, acreditació i certificació compleixen els requisits de les normes de qualitat internacional i estàndards que són aplicables.
Entre d’altres, les principals funcions de la CAIP, d’acord amb els estatuts de l’Agència, són l'avaluació de la docència, la recerca, la transferència de coneixement i la gestió del sistema universitari; l'avaluació, la certificació, l'auditoria i l'acreditació de la qualitat de les universitats, de llurs centres de recerca i innovació i dels centres d'educació superior; i l'avaluació, la certificació, el seguiment i l'acreditació, d'acord amb estàndards acadèmics i socials internacionals, dels ensenyaments conduents a l'obtenció de títols oficials i propis que imparteixen les universitats i altres centres d'educació superior. També fomenta l'avaluació i la comparació de criteris de qualitat, d'acord amb estàndards internacionals, especialment pel que fa a la docència, la recerca i la transferència de coneixement, i elabora informes sobre les àrees de millora detectades a les universitats, llurs centres de recerca i innovació i els centres d'educació superior, amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat.
Podeu consultar l’informe amb els detalls de tota l’activitat portada a terme per la CAIP al llarg del 2024 en aquest enllaç.