L'avaluació de la recerca en Humanitats i Ciències Socials
Objectius
Lloc i data: Universitat de Barcelona, 28 i 29 de gener de 2010
Tema
Reflexió sobre l'avaluació de la recerca en els àmbits d'Humanitats i Ciències Socials amb l'objectiu d'identificar referents comuns i promoure un major consens sobre els criteris d'avaluació, tot respectant els nivells de qualitat de les universitats europees.
Qüestions proposades:
- Quins són els principals problemes en l'avaluació de la recerca en Humanitats i Ciències Socials? a. El diferent paper dels llibres o articles en les Humanitats i Ciències Socials. b. Diferència entre àrees de coneixement que s'ocupen de temàtiques universals, de les àrees amb objecte d'estudi delimitat territorialment.
- Qualitat d'una investigació versus qualitat de la difusió. Quins han de ser els criteris de qualitat en la investigació en Humanitats i Ciències Socials (per grups específics)?
- Criteris per determinar la ubicació d'una publicació en un llistat de referències. Quins dels criteris detectats en el punt anterior són pertinents?
- Avaluació a través de referents versus avaluació directa de les contribucions. És possible la seva complementarietat?
- Intensitat de la investigació (volum de publicacions) i figures d'acreditació. Diferents figures d'acreditació requereixen diferents volums i qualitat de la difusió?
- El paper dels grups de recerca en la producció i avaluació científica.
- Potencial del grup investigador, context d'oportunitats i producció científica.
- Investigació i transferència de coneixement en les Humanitats i Ciències Socials. Problemàtiques i potencialitats.
Informació