AQU Catalunya forma una quarantena de membres dels CAEs que duran a terme les visites d’acreditació institucional del 2025
L’Agència ha creat enguany 10 comitès d’avaluació externa que han rebut avui a la seu d’AQU Catalunya la formació necessària per portar a terme les visites d’acreditació extern.

AQU Catalunya ha format avui a la seu de l’Agència una quarantena de persones que formaran part dels Comitès d’Avaluació Externa (CAE) que enguany han de realitzar les visites externes previstes per AQU Catalunya. En total, al llarg del 2025, es realitzaran 10 visites externes per renovar l’acreditació institucional de 10 centres pertanyents a universitats catalanes. Aquestes 10 visites són les primeres que es faran amb el renovat sistema d’acreditació institucional més enllà de la visita pilot, que es va portar a terme l’any 2023.
La formació ha començat a les 10 del matí amb una benvinguda del director d’AQU Catalunya, Jaume Valls Pasola, a tots els assistents. Tot seguit la cap de l'Àrea d'Avaluació de la Qualitat, Esther Huertas Hidalgo, ha donat a conèixer a tots els presents les tendències actuals de l'acreditació institucional a l'espai europeu d'educació superior. Posteriorment, el coordinador de l'Àrea d'Avaluació de la Qualitat, Albert Basart Capmany, ha introduït les persones assistents a la formació a l'acreditació institucional en el sistema universitari català.
Després d’una breu pausa en què s’han pogut conèixer els membres dels CAE entre si, les gestores de projectes de l'Àrea d'Avaluació de la Qualitat Esther Adot Giménez i Caterina Cazalla Lorite han mostrat com s’ha d’aplicar la metodologia d’acreditació institucional. A continuació, Basart els ha explicat quines són les evidències per a l’avaluació que s’han de reunir durant les visites. Finalment, la gestora de projectes de l'Àrea d'Avaluació de la Qualitat, Concepción Herruzo Fonayet, els ha mostrat en profunditat en què consisteix el procediment de renovació de l'acreditació institucional.
La formació dels avaluadors i de les avaluadores que formen part dels CAEs és una fase clau per assegurar el bon funcionament del procés d'avaluació de les institucions d’ensenyament superior. Això és especialment així en aquest moment inicial de les renovacions de l'acreditació institucional, en què s’ha d’aplicar una metodologia en la qual es compta amb experiència prèvia menys extensa.